Militair Erfgoedtour

Het militair erfgoed van Hoek van Holland is bijzonder te noemen. Al vanaf het moment dat de Nieuwe Waterweg werd aangelegd was het duingebied in handen van defensie. Rond 1914 legde het Nederlandse leger diverse verdedigingswerken in het duin aan om het havengebied te kunnen verdedigen tegen indringers van zee. Tijdens de Tweede Wereldoorlog breidde de bezetter de verdediging sterk uit en werd een groot bunkercomplex aangelegd. Het complex kreeg de naam ‘Marine Küsten Batterie Vineta’ en maakte deel uit van de Atlantikwall. Na de tweede wereldoorlog is een gedeelte van het Vinetaduin in gebruik geweest bij het Amerikaanse leger. Zij onderhielden hier tijdens de koude oorlog een communicatiestation om informatie naar de Verenigde Staten te zenden.

Tijdens de twee uur durende rondleiding neemt onze gids je mee naar de zichtbare en onzichtbare plekken van de vier verschillende krijgslagen. Gedurende de Militair Erfgoedtour ontdek je wat de verschillende periodes betekent hebben voor het landschap van Hoek van Holland.

Indien mogelijk is de route te combineren met een bezoek aan één van de drie militaire musea die Hoek van Holland rijk is. Liever op de fiets 'Festung Hoek van Holland' ontdekken? Ook dat is mogelijk! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend voorstel. 

De rondleiding start bij Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland aan de Prins Hendrikstraat 281. Er is in de omliggende straten voldoende parkeergelegenheid. Parkeren in Hoek van Holland is gratis. Wel zijn sommige straten in het centrum ingesteld als een 'Blauwe Zone' waar niet langer dan 2,5 uur geparkeerd mag worden en een parkeerschijf verplicht is. Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland ligt op loopafstand van metrostation Hoek van Holland Haven. De RET rijdt met metrolijn B van Nesselande via Rotterdam naar Hoek van Holland. Vanuit Den Haag rijdt EBS rechtstreeks naar het metrostation.

Militair Erfgoed wandeltour
Minimaal aantal personen 6
Duur 2 uur
Kosten per persoon € 7,50

DAG Hoek van Holland is een activiteit van stichting Get Hoekt en in samenwerking met recreatieve- en horeca ondernemingen.