Maritieme Tour

Toen op 9 maart 1872 het eerste grote handelsschip, het SS schip Richard Young, van de Britse Spoorwegen de Nieuwe Rotterdamsche Waterweg opvoer richting Rotterdam was dit een moment van triomf voor de ingenieur van Rijkwaterstaat, Pieter Caland. Zijn plan om de Hoek van Holland te doorgraven en zo de vaarweg naar Rotterdam te bekorten werkte. Sindsdien heeft de Rotterdamse Haven een enorme ontwikkeling meegemaakt en is de Nieuwe Waterweg vandaag de DAG één van de drukst bevaren scheepvaartroutes ter wereld. Hoe is deze ontwikkeling tot stand gekomen en wat heeft dit betekend voor Hoek van Holland? Wat maakt 'bootjes kijken' zo bijzonder? Zijn het de verschillende types schepen, de locatie aan de boulevard of pier of misschien wel beide?


Tijdens de twee uur durende rondleiding neemt onze gids je mee naar het water. Hier zie je de schepen zoals nergens anders. Er wordt onder andere vertelt over de Nieuwe Waterweg, de belangrijke rol van de KNRM, de scheepsrampen en de Rotterdamse haven.

Indien mogelijk is de route te combineren met een bezoek aan het redding- en veerdienstmuseum Jan Lels of de Vuurtoren. Op de fiets de Nieuwe Waterweg ontdekken? Ook dat is mogelijk! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend voorstel. 

De rondleiding start bij Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland aan de Prins Hendrikstraat 281. Er is in de omliggende straten voldoende parkeergelegenheid. Parkeren in Hoek van Holland is gratis. Wel zijn sommige straten in het centrum ingesteld als een 'Blauwe Zone' waar niet langer dan 2,5 uur geparkeerd mag worden en een parkeerschijf verplicht is. Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland ligt op loopafstand van metrostation Hoek van Holland Haven. De RET rijdt met metrolijn B van Nesselande via Rotterdam naar Hoek van Holland. Vanuit Den Haag rijdt EBS rechtstreeks naar het metrostation.

Maritieme wandeltour
Minimaal aantal personen 6
Duur 2 uur
Kosten per persoon € 7,50

DAG Hoek van Holland is een activiteit van stichting Get Hoekt en in samenwerking met recreatieve- en horeca ondernemingen.