Hoekse Highlights Tour

Nadat in 1872 de Nieuwe Waterweg als verbinding tussen de Noordzee en de Rotterdamse haven was gerealiseerd konden zeeschepen in drie uur vanuit zee de haven bereiken. Dit gold ook voor vijandelijke oorlogsschepen. Men was daardoor genoodzaakt om de delta te kunnen verdedigen. Daarmee nam het strategisch belang van de Rotterdamse haven sterk toe. Snel na het gereedkomen van het kanaal ontstond er behoefte van een haven voor hulpdiensten bij de monding van deze vaarweg. Zo kregen het loodswezen en de Koninklijke Zuid-Hollandse Maatschappij tot redding van schipbreukelingen (KZHNRS) een vaste ligplaats in deze haven. Ontdek tijdens de Combinatie tour het ontstaan van Hoek van Holland. Wat waren de gevolgen van de Nieuwe Waterweg op het gebied van scheepvaart, maar zeker ook op het gebied van de verdediging. 

Tijdens deze twee uur durende rondleiding neemt onze gids je mee naar de 'highlights' van Hoek van Holland. Gedurende de tour ontdek je de diepe militaire en maritieme band van 'de Hoek'. Enkele hoogtepunten zijn de Noorderpier, Konining Emmaboulevard, Fort 1881, de Berghaven en de Vuurtoren.

Indien mogelijk is de route te combineren met een bezoek aan één van de musea van Hoek van Holland. De Hoekse Highlights Tour op de fiets beleven? Ook dat is mogelijk! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een passend voorstel. 

De rondleiding start bij Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland aan de Prins Hendrikstraat 281. Er is in de omliggende straten voldoende parkeergelegenheid. Parkeren in Hoek van Holland is gratis. Wel zijn sommige straten in het centrum ingesteld als een 'Blauwe Zone' waar niet langer dan 2,5 uur geparkeerd mag worden en een parkeerschijf verplicht is. Rotterdam Tourist Information Hoek van Holland ligt op loopafstand van metrostation Hoek van Holland Haven. De RET rijdt met metrolijn B van Nesselande via Rotterdam naar Hoek van Holland. Vanuit Den Haag rijdt EBS rechtstreeks naar het metrostation.

Hoekse Highlights wandeltour
Minimaal aantal personen 6
Duur 2 uur
Kosten per persoon € 7,50

DAG Hoek van Holland is een activiteit van stichting Get Hoekt en in samenwerking met recreatieve- en horeca ondernemingen.